maandag 24 april 2017

De eerste werkdag (Update 6)

Jó estét! (Goedenavond)

De Roemenen hebben voor ons een gehele planning uitgedacht. Alle activiteiten die we doen staan in de planning. Deze planning loopt eigenlijk altijd wel een kwartier (minimaal) uit. Een soort Polsbroeks kwartiertje zal ik maar zeggen.

Afijn, vanochtend half 10 stond iedereen klaar om te rammen. Er waren 2 activiteiten voor ons die we vandaag mochten doen. Binnen in de de oude school moest het dak geschuurd worden. Buiten (rondom de school) moest de begroeiing flink uitgedund worden. Binnen een meter rondom het gebouw moest het helemaal kaal zijn voor de drainage. Binnenkort komt er een kleine graafmachine die deze drainage erin moet gaan graven.



























 - Onderweg naar de klus.


























- Bouwvergadering.
  - Powergirls



















































 Ook hebben een aantal van onze groep een kindermiddag georganiseerd. Dit deden ze in de middag in het gebouw naast de kerk.

















































 Vanavond hebben we weer gezamenlijk gegeten en daarna spellen gedaan in het gemeentehuis.


























Dit was voor nu even een wat kortere update van vandaag.


Hoi allemaal,
Ik ben Linette Aantjes, 24 jaar, en werk ik als wijkverpleegkundige bij de Buurtzorg in Bodegraven. Ik zat al heel wat jaar op de jv en vind het echt super leuk om deze reis naar Roemenië met een groep van de jv te mogen doen. Heel wat verschillende leeftijden en mensen, maar toch een en al gezelligheid. Ik hoop in Roemenië wat mee te krijgen van hoe de mensen daar leven, ook lekker aan de slag te gaan en te genie
ten van de mensen om mij heen.
Groetjes!

3 opmerkingen:

  1. Hallo allemaal, wat leuk om zo wat van jullie reis mee te maken. Echt goed bezig, we zien op de foto's dat jullie het goed hebben met elkaar! We zijn benieuwd hoeveel jeugd er in Bagy is?
    Groetjes van de ouders, broertjes en zusjes van PJ de B

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo,

    Allereerst bedankt voor deze geweldig ondersteunende reactie.
    Er zijn ongeveer 15 jongeren hier in Bagy. Dit is wel lastig omdat er een aantal werken en een aantal studeren in de grote stad. Daarom zijn er doordeweeks weinig in Bagy.

    Groetjes,
    Allemaal dikke vriendjes van PJ d B en natuurlijk PJ d B zelf.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha dochters, mede reizig(st)ers en gastvrije gemeenteleden te Bagy!!
    Fijn, om te horen dat jullie het goed hebben met elkaar, op de foto's is het ook zicht-/hoorbaar?! Bekende, minder bekende en onbekende gezichten door elkaar heen, in actie of op non actief, maar wel enthousiast en genietend van elkaar. En werken dat kunnen jullie of ... is het enkel voor het plaatje? Bedankt dat we zoal een indruk van jullie reis krijgen en voor morgen een fijne koningsdag.
    Meelevende groet van 7 achterblijvende Bogaardjes

    BeantwoordenVerwijderen