woensdag 5 april 2017

Update 1

Goedemorgen,

Even een update over de stand van zaken.
Afgelopen zondag hebben we de ring-activiteit van de Jeugdverenigingen in Schoonhoven gehad. Tijdens de zing-mee hebben we collecte mogen doen voor ons project in Bagy. Hier is bijna €150 euro mee opgehaald. Klaas heeft wat mogen vertellen over de reis die we willen maken en over alle acties die we gepland hebben.

Zoals sommige misschien al weten bieden we diensten aan bij mensen die de afgelopen tijd niet zijn toegekomen aan hun hoogstnodige klusjes. Schoffelen, tuinieren, ramen lappen, auto wassen etc.
Dit doen we tegen een vergoeding voor het project. Deze vergoeding mag zelf bepaald worden door de 'klant'.

Deze acties hebben we door middel van flyers proberen te verspreiden en deze zal ook nog in de bazuin verschijnen. Deze flyers zijn bezorgd door onze vrolijke postbezorger(s).


Nu stromen de aanmeldingen binnen en zijn er al een aantal klussen voltooid.

Bij Jaco en Annemarie is de tuin geschoffeld door Peter-Jan, en het huis schoongemaakt door Jantine.

Niet alleen wij maar zelfs andere leden van de Jeugdvereniging hebben zich vrijwillig ingezet om geld in te zamelen. Zo heeft Teun geholpen met de fundering uit te graven bij Gerdineke.








Hiernaast zijn Jarno en Adriaan druk bezig geweest om de tuin te schoffelen bij familie de Jong.






Wieneke en Berthilde hebben samen allerlei klusjes bij Berthilde thuis gedaan. Huis schoongemaakt, grind bijgevuld, gras gemaaid en de auto gewassen. Zie onderstaande foto's.













Mandy, Berthilde, Corinda en Anette hebben bij de familie Boele geknotte takken versleept. Dit was een mooie klus bestemd voor de dames💪




Zo worden er vele werkzaamheden verricht en staan er nog een hoop op de planning. Over 1 a 2 weken zal er weer een update komen en meerdere foto's geplaatst over de werkzaamheden die dan gedaan zijn.

Wij als groep hebben besloten om deze reis dus naar Bagy te maken en daar onze zustergemeente te helpen in de behoefte die ze daar hebben. Ons overvloed en rijkdom gekregen van de Heere geeft ons de ruimte om van betekenis te zijn onder de jongeren in Bagy.

Vanaf nu zal er elke week zichzelf iemand voorstellen op deze blog. Zo weten alle mensen thuis wie er mee gaan en waarom ze de keuze hebben gemaakt om mee te gaan.

Ik zal beginnen bij mezelf.

Ik ben Corné de Wit wonend in Polsbroek. Ben al 19 jaar kind van mijn ouders en studeer HBO autotechniek in Arnhem.
 Zelf ben ik al vaak in Roemenië geweest (zo'n 6/7 keer) om daar vakantie te houden. Samen met mijn ons gezin zijn we daarheen gereden en bij de mensen in huis geslapen. Dit blijven altijd leuke ervaringen.
Nu kwam de kans om daarheen te gaan met een clubje van de Jeugdvereniging en daadwerkelijk wat voor de mensen kunnen betekenen.

Omdat ik er jarenlang op vakantie ben geweest en ik altijd de 100% gastvrijheid heb ervaren leek me het de ideale gelegenheid om nu wat terug te doen voor al die geweldige mensen daar.

Ik heb de taak op mij genomen om deze blog bij te houden en zoveel mogelijk te vertellen over wat we gaan doen.

Als u nog een bijdrage wil leveren aan dit project kan dat altijd. Dan mag u dat overmaken naar het rekeningnummer van de Roemenië-commissie. NL07RABO0130023191
Deze bijdrage, eveneens alle acties, zijn 100% bestemd voor het project!

Dit was het voor nu weer. Vragen en opmerkingen zijn altijd welkom!
































Geen opmerkingen:

Een reactie posten