zondag 23 april 2017

Zondag in Bagy (Update 5)

Goedenavond,

De eerste nacht is achter de rug in Bagy. Iedereen heeft kennis gemaakt met het gastgezin waar hij/zij in verkeerd. Het is bijzonder om te zien dat de gastgezinnen alles overhebben voor ons. Ze staan letterlijk hun woonkamer/keuken af en bouwen die om tot slaapkamer voor ons.
In de gastgezinnen worden volop elkanders talen geleerd en verkend. Dit geeft hele grappige varianten op woorden in het Hongaars.

Om 11 uur begon de kerk en zijn hier ook met iedereen naar toe geweest. Het was een erg bijzondere dienst. Dominee Jari Zsolt preekte uit 1 Petrus 2. Het ging over levende stenen in de gemeente. Hoe wij in de kerk kunnen zitten maar dode stenen zijn. Maar we moeten levende stenen zijn en zo ook een levende gemeente. Ook werd er gelezen uit Handelingen 2. Hier gaat het over de toespraak van Petrus aan allerlei verschillende mensen met de Geest in hem. Hierna zijn de eerste Gemeentes ontstaan. De mensen in Bagy verwonderden zich over hoe wij als Levende gemeente door konden gaan zonder predikant. Ze lazen deze blog en wisten over alle activiteiten die we gedaan hebben om deze reis en bouw mogelijk te maken. Ze omschreef ons als Levende stenen van de gemeente.

Dit is voor ons een bemoediging. Daarom wil ik ook de dank geven aan de mensen die meegeholpen hebben aan bijvoorbeeld de actiedag, poldertocht etc. Ook alle mensen die een klus aan ons gaven om geld in te zamelen.
Zo kunnen we wederzijds elke keer dat we elkaar ontmoeten dingen van elkaar leren en bemoediging geven in Geloof en Gemeenschap.

Klaas heeft in de kerk ook een dankwoord mogen spreken. Hij wilde ook een tekst meegeven uit Handelingen 2:42. Hier gaat het over 4 kerntaken van een gemeenschap. Trouw, gemeenschap, braken het brood en gebed. Dit vergeleek hij met een auto (vakgebied) die 4 wielen heeft. Maar dit alles rijdt (werkt) niet zonder de motor. Dit is de Heilige Geest. We bidden ook voor elkaar of de Heilige Geest mag werken in de gemeentes.

De kinderen van Bagy hebben voor ons een aantal liederen gezongen en wij ook voor hun.

Verdere dagindeling.

Na de kerk is iedereen naar het gastgezin gegaan en daar middag gegeten. Iedereen heeft nu onderhand wel door hoeveel en lekker eten we hier krijgen. Om 3 uur hebben we verzameld in het dorp en hebben we als jeugd van Bagy en Polsbroek de berg naast het dorp beklommen.
  - Moe (1e bankje)



  - Op de top (inclusief sneeuw)


 -  De kerk van Bagy


























Ook hebben we een aantal spellen gedaan op de berg. Deze hele middag bracht een hele hoop lol en nog meer kennismaking met zich mee.
Elkaar met sneeuwballen bekogelen, rennend de berg af, voetballen, touwtrekken en touw springen blijft toch altijd wel leuk. Zeker als dit met andere jeugd in samenwerking gebeurd.
































 Na deze inspanningen zijn we weer de gastgezinnen op gaan zoeken en hebben we avond gegeten. Daarna was er een sketch (toneelstuk) door de jeugd van Bagy georganiseerd. Dit ging over Johannes 3:16. Over de liefde die God heeft voor deze wereld. Ze beeldden uit hoe de duivel mensen laat zondigen en hoe Jezus voor ons gestorven is en onze zonden vergeeft.

Daarna hebben we liederen gezongen en hebben we het thema overdacht.

Dit was de Zondag in Bagy.

Zijn er misschien nog dingen die jullie als lezers willen weten? Zijn er misschien vragen over bepaalde dingen die nog niet in de blog voorgekomen zijn?

Reacties plaatsen mag en hier wordt zeker op gereageerd!

Bedankt voor het lezen en tot morgen!

5 opmerkingen:

  1. De gezelligheid straalt er nu al vanaf! Wat heerlijk om zo thuis met jullie mee te genieten!
    Elke foto wordt hier vergroot en bestudeerd...wie zien we er allemaal op staan...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke blog, heel leuk om zo vanuit Bergambacht mee te lezen over jullie reis. Heel veel plezier en succes daar!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk om een stukje mee te mogen maken van jullie reis.. Jullie grootste 3 jarige fan vindt het geweldig al die foto's

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk om een stukje mee te mogen maken van jullie reis... Jullie grootste 3 harige fan vindt het geweldig al die foto's.

    Geniet van deze reis!

    BeantwoordenVerwijderen